Glimtar från vår nya trädgård


Äntligen har vi fått odlingslådorna på plats i den nya radhusträdgården. Plätten, som är knappt 70 kvadratmeter, gick med ens från att vara en ganska oinspirerande monokultur bestående av halvdött gräs, till att vips bli mer av en trädgård. Nu går det att promenera omkring, det vill säga gå runt pallkragarna, och kolla vad som hänt sedan sist. Bästa sysselsättningen! Är så nöjd.

På sikt har vi storstilade planer för tomten med fruktträd, örtagård, köksland och en överdådig dahliaträdgård med både grusgång och sittbänk. Men i år börjar vi i liten skala och odlar allt i våra fyra lådor direkt på gräsmattan. Två av lådorna fylls med dahlior, en med örter och en med barnens pumpa och vattenmelon.

Jag har varit noga med att mäta upp så att lådorna står på rätt ställe i enlighet med vår ritning. På så vis slipper vi flytta dem nästa år utan kan direkt börja bygga ut trädgården enligt planen. Lådorna är placerade på klassiskt vis i fyra kvarter med gångar emellan. Nästa år är tanken att dahliorna och örterna ska få nya hem och då blir det köksland för hela slanten i lådorna.

Nu gäller det bara att vattna och vänta! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s