Rödbetssallad med fetaost och nötter


Okej, eldningsbudet slog kanske inte direkt ner som en blixt från klar himmel.  Men när det blev totalstopp även för grillning i trädgården blev jag ändå en smula satt ur spel med matplaneringen. Jag hade ju som mål att grilla varje dag under den här sommaren och vi har kommit in i det så till den grad att det känns svårt att tänka sig att laga mat på något annat vis. Vad äter man på sommaren när man inte grillar, liksom?

Något som i alla fall alltid funkar är en riktigt god och matig sallad. Tur att alla grönsaker är så fantastiska just nu. De senaste dagarna har vi ätit stora mängder av den här rödbetssalladen med fetaost. Älskar rödbetor! Vi äter salladen med ett gott bröd men man kan förstås också använda den som sidorätt (heter det så?) till fisk eller kött.
Du behöver (till 4 personer)
1 kg färska rödbetor
1 pkt fetaost
4 nävar ruccola
4 msk solrosfrön
4 msk valnötter

3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
2 tsk honung
salt och peppar

Gör så här
• Tvätta rödbetorna och koka dem (med skalet på) tills de är mjuka. Spola dem i kallt vatten och dra av skalet.

• Gör en dressing av olivolja, vinäger, honung, salt och peppar.

• Skär rödbetorna i bitar och lägg upp på fyra tallrikar. Lägg på ruccola, valnötter och solrosfrön. Ringla till sist över dressingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s