Getostbollar med örter

Getostbollar1
Ett snabbt och smidigt sätt att piffa upp helgens ostbricka är att göra bollar av getost och sedan rulla dem i hackade örter. Ser himla tjusigt ut och ger en helt ny dimension till osten. Men är förstås superenkelt att göra. Ännu lite tjusigare blir det om man blandar upp örterna med ätbara blommor. Själv använde jag ringblommor som jag snott från min kära kusins trädgård men det funkar lika bra med rallarosor, krasse eller vad man nu har att tillgå.

Getostbollar2

Du behöver
200 g mjuk getost (utan skal)
valfria örter, t ex persilja, basilika, oregano, gräslök och mynta
ev ätbara blommor

Gör så här
• Rulla köttbullsstora bollar av getosten.
• Repa örterna  och hacka större blad. Blanda i blombad av ätbara blommor om du har sådana.
• Rulla bollarna i örthacket. Klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s