Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

Gron-artsoppa1

G

rön ärtsoppa är en av våra vardagshjältar på matbordet hemma. Vi gör den i en riktigt enkel variant där inget behöver hackas eller förberedas. Den går på max en kvart att laga. Och barnen älskar den!

Den här soppan funkar året om eftersom den görs på frysta ärter. Men jag tycker att den är som allra bäst nu i början på våren. När det fortfarande är mössväder ute och det smakar med varm, len soppa när man kommer in. Men när längtan efter en grön explosion på tallriken är stor.

Du behöver (till 4 personer)

1 000 g frysta gröna ärter
1 l vatten
2 buljongtärningar
salt
vitpeppar
ärtskott till dekoration

Till pepparrotsfraiche
crème fraiche
riven pepparrot

Grön ärtsoppa med crème fraiche smaksatt med pepparrot. Ta till vara.

Gör så här 

  • Ta några ärtor åt sidan för dekoration. Lägg resten i en kastrull tillsammans med vattnet.
  • Koka upp, tillsätt buljongtärningarna och låt koka under lock i omkring fem minuter.
  • Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med crème fraiche smaksatt med lite finriven pepparrot. Garnera varje tallrik med några ärtskott i bitar och de sparade ärtorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s