Mina bästa recept till jul

saffransparon2En dryg vecka in i december. Julafton – och julmaten – närmar sig med stormsteg! Sedan jag startade den här bloggen har jag börjat experimentera mer med maten på julbordet och inte varit lika bunden av traditionen som förut.

Eller, det är en sanning med modifikation. Visst har det sin charm att göra likadant varje år och de flesta rätterna är förstås samma som vi ätit sedan jag var liten. Men det finns ju så mycket härligt juligt att laga så nu provar jag några nya recept varje år. Och har faktiskt upptäckt en del nya klassiker. Som får återkomma år efter år, hehe.

Här är bloggens bästa julrecept! Kanske någon av er som läser hittar en ny favorit.

gronkalssallad1_nyLjummen sallad med tre sorters kål. En mättande varm sallad med matvete som adderar välbehövlig  fräschör till julbordets tyngre rätter.

Havtornssill2Sill med havtorn och rödlök. En riktigt bra sill är förstås ett måste på julbordet och denna med syrlig havtorn är en av de godaste jag vet.

granola6Granola med äpple och kanel. Frukost med tända ljus och egengjord granola – det blir julefrid direkt.

saffransparon3Saffranspäron med kardemumma. En av mina absoluta efterrättsfavoriter!

Chokladkola med apelsin. Ta till vara.Kola med apelsin och choklad. Choklad ihop med apelsin gå aldrig fel. Det är sen gammalt.

slanbarsglogg2Slånbärsglögg. Så otroligt gott! Once you go slånbärsglögg you never go back.

vinbarssas1Svartvinbärssås med smak av vanilj. Tusen gånger godare än saftsåsen till Ris à la Maltan och perfekt för alla som har frysen full av svarta vinbär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s