Äppelsoppa med mandelgrädde

Soppa på äpplen, kardemumma och kanel. Ta till vara.

Hej! Här kommer ett härligt recept till alla er som har äpplen kvar. Själva hade vi världens sämsta äppelår i år och kunde inte lagra inför vintern som vi brukar. Men i affären finns ju som tur är fina svenska äpplen att få tag i.

Du behöver

6 äpplen
1 l vatten
1/2-1 dl socker
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
50 g mandelmassa
2 msk rostade mandelflugor
(ev. potatismjöl)

Gör så här

• Koka upp vatten, socker, kardemumma och kanelstång. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg i dem i sockerlagen och koka tills de börjar gå sönder.

• Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Om soppan är tunn kan man sätta tillbaka den på plattan och reda den med 1-2 matskedar potatismjöl utrört i lite vatten.

• Gör mandelgrädde genom att vispa grädden och tillsätta finriven mandelmassa.

• Servera soppan ljummen med mandelgrädden och toppa med rostade mandelflagor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s